Blog

Tips om man vill bli skådespelare

Att jobba inom film och TV är en dröm för många. Nästan alla har i ungdomen någon gång velat bli skådespelare och synas på TV. Men i själva verket är det endast ett fåtal personer som faktiskt lyckas med detta. Därför är det extra viktigt att ta del av ett par tips och råd innan man gör sin satsning.

Håll koll på de olika aktörerna inom branschen

När man pratar och film och TV tror de flesta att man endast pratar om de olika TV-kanalerna och regissörerna som syns mest. Men i själva verket finns det flera stora aktörer inom branschen som har väldigt mycket att säga till om. En av dessa aktörer är olika typer av produktionsbolag, vilka är de som faktiskt är experterna på film och TV. På så sätt är det väldigt viktigt att göra ett namn för sig själv bland produktionsbolagen. Detta då det oftast är produktionsbolagen som kan ringa in en om dom behöver en extra skådespelare.

Börja inriktningen i tidig ålder

Om man vill skådespelare är det viktigt att skaffa rätt utbildning. I Stockholm kan man exempelvis börja inrikta sig mot skådespeleri i väldigt ung ålder. Detta genom att studera på Stockholm Estetiska Gymnasium, vilka i sin tur inriktar sin utbildning mot skådespeleri exempelvis. På så sätt kan man påbörja sin karriär väldigt tidigt, detta då många ungdomar på gymnasiet kan knyta kontakter inför den framtida karriären.

Studera vidare och jobba vid sidan av

Beroende på hur det går under gymnasietiden kan det vara bra att planera inför vidare studier inom skådespeleri och filmproduktion. En mängd olika universitet och högskolor i Sverige har nämligen både program och kurser för den som vill studera vidare. Det kan dock vara viktigt att ha i åtanke att vidare studier är inte obligatoriskt. Därför kan det vara bra att jobba vid sidan av studierna och försöka få in en fot i branschen. Det kanske börjar med att man hjälper till som assistent på ett produktionsbolag eller att man skriver ett skolarbete genom att följa ett visst företag i branschen. En del skådespelare och företag erbjuder också ungdomar att praktisera som en del av studierna.

appdev