Blog

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean är en filmserie fylld med action, äventyr, romantik, sjörövare och pirater som utspelar sig i Karibien. Filmerna kretsar kring kapten Jack Sparrow, som spelas av Johnny Depp, och vi får följa honom och hans vänner på rafflande, spännande och magiska äventyr. Filmerna är producerade av Jerry Bruckheimer och har hämtat inspiration från de populära åkattraktionerna med samma namn som återfinns på Disneyland, Walt Disney World, Tokyo Disney Resort och Disneyland Resort.

Innan den första filmen, Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse, hade premiär 2003, förutspådde de flesta kritiker att filmen skulle floppa. Men floppen uteblev och Svarta Pärlans förbannelse hyllades av kritiker och journalister världen över. Strax efter att succén blivit ett faktum annonserade Walt Disney Pictures att man arbetade på en trilogi. Tre år senare släpptes den andra filmen i serien, Pirates of the Caribbean: Död mans kista, som även den kom att bli en succé som slog kassarekord världen över. Ytterligare tre filmer har släppts i filmserien och ännu en film är under utveckling. I den sistnämnda kommer Johnny Depps berömda karaktär dock inte att finnas med.

Filmserien Pirates of the Caribbean har idag spelat in närmare 5 miljarder amerikanska dollar och är den fjortonde största filmserien genom tiderna.

appdev