Blog

Merchandise från film och TV

Merchandise, som på svenska kan kallas för kringprodukter, är en produkt som tagits fram för att sälja varor under ett varumärke, fiktiva världar eller personer i ett kommersiellt syfte. Industrin för merchandise är stor och om du vill kan du inreda hela ditt hem på ett filmtema eller bära en hel utstyrsel som berättar vilken tv-serie du gillar allra bäst. I det här inlägget går vi igenom några av de största filmerna och serierna som du kan få tag på merchandise ifrån.

Harry Potter

Vi börjar med Harry Potter som till en början var en bokserie skriven av J.K. Rowling, men i samband med att filmerna kom började det att tas fram produkter på temat. Det finns allt ifrån kläder till inredning till kontorsmaterial med Harry Potter-tema. Vad du än vill ha för produkt med Harry Potter-tema så finns det garanterat. Du kan få tag på Harry Potter saker i en del fysiska butiker, men enklast är om du köper dem online.

Game of thrones

En annan populär fantasyserie, som till en början var en bokserie som är skriven av George R.R. Martin, fick ett uppsving när det kommer till kringprodukter i samband med att tv-serien från HBO kom år 2011. Likt Harry Potter så kan man med sina Game of thrones-prylar visa vilket hus man hejar på eller tillhör.

Star Wars

Star Wars är en filmserie vars första film kom år 1977. Det är en filmserie som har varit igång i 40 år och ännu inte har något slut eftersom det är en så populär och omtyckt filmserie bland fansen. Givetvis är detta något som också utnyttjas när det kommer till utbudet av Star Wars-saker. Det finns allt ifrån samlarfigurer till kläder till lysande svärd.

Friends

Den enda TV-serien för den här listan som inte tillhör fantasy eller sci-fi-genren är TV-serien Friends, eller Vänner som den heter på svenska. TV-serien började sändas på 90-talet och har en stor fanskara trots att det var över 15 år sedan som det sista avsnittet släpptes. Den främsta produkten med Friends-tema som fans vill ha är muggar eftersom karaktärerna i TV-serien spenderar mycket av deras tid på ett café.

DC/Marvel

DC och Marvel är två stora mediehus som producerar filmer, serier och serietidningar med superhjältetema. Det är filmer som Batman, The Avangers och Spider-Man som gjort att många vill ha sin favoritseriefigur på sina kläder eller som samlarfigur.

Stranger things

Den nyaste serien för det här inlägget är Netflix-serien Stranger Things som släppte sin första säsong år 2016. På temat finns bland annat anteckningsböcker, muggar, kläder och posters.

appdev