Blog

Framtiden innebär strömsnåla projektorer

För hemmabiofantasten finns många olika aspekter att tänka på när det kommer till att välja ut det som skall bli navet i ens oas, projektorn. Teknikutvecklingen går ständigt framåt och det gäller att hänga med som konsument. Exempelvis finns nu klockor med fullt fungerande projektorer där din arm fungerar som duk. Även de sista biograferna som tidigare kört med analog visning går nu över till digital dito.

Det första man måste ta hänsyn till är såklart vilket slags rum man vill använda och hur detta rums möjligheter till mörkläggning ser ut. Beroende på om man har möjlighet att mörklägga hela rummet som i exempelvis en källare så kan man välja en projektor med relativt låg ljusstyrka. Dessa är ofta billigare i pris.

Kostnaden för en hemmabio är mer än bara inköpspriset

Det är lätt att som konsument glömma att driftskostnaden för en hemmabio ofta är den stora utgiften. Det första man därför bör göra är att se över om man kan Flytta elavtal till en billigare aktör. Sedan skall man försöka välja ut en projektor som drar minst ström. Vare sig det är en miniprojektor eller bolagens värstingmodeller så skiljer det ofta väldigt mycket i energiåtgång.

Valet mellan vanliga lampor och LED kan också innebära en kostnadsskillnad då de nyare LED-lamporna har en livstid på upp till och med 20 000 timmar.

appdev